Projekti financirani iz EU fondova

LOGO_HSMP_PROJEKTI

Trenutno provodimo projekt 

‘Možemo zajedno – prvi korak ka učinkovitom socijalnom dijalogu u Hrvatskoj’

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog sindikata male privrede, obrtništva, uslužnih djelatnosti i stranih predstavništva

Europska unija – Ulaganje u budućnost

Europska unija – Ulaganje u budućnost

Strukturni i investicijski fondovi

ESF-Razvoj ljudskih potencijala

ESF-Razvoj ljudskih potencijala

Projekt provodi:

result4

U partnerstvu sa:

smh

 

Hrvatski sindikat male privrede, obrtništva, uslužnih djelatnosti i stranih predstavništva (HSMP)  je u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga ‘Jačanje socijalnog dijaloga-faza II’, koji je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava (Upravljačko tijelo) objavilo krajem 2014., dostavio svoj projekti prijedlog  ‘Možemo zajedno – prvi korak ka učinkovitom socijalnom dijalogu u Hrvatskoj’, te osigurao bespovratna sredstva iz fondova Europske Unije tj. iz Europskog socijalnog fonda. Kao što i sam naslov kaže, svrha i cilj projekta je jačenje socijalnog dijaloga i to na području djelovanja HSMP-a tj. jačanje socijalnog dijaloga u sektoru osobnih usluga, sa naglaskom na podsektor frizerstva i ljepote.

Projekt je započeo 27.07.2015., te će provedba trajati 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 754.190,00 Kuna, a EU financira 100% projektnih aktivnosti (nema druge vrste sufinanciranja). Nositelj projekta je HSMP, a provodi ga u partnerstvu sa Sindikatom metalaca Hrvatske-Industrijskim sindikatom (SMH-IS).

U sklopu projekte predviđene su različite aktivnosti: izrada pravne analize o sektoru osobnih usluga kao preduvjet za osnivanje sektorskog vijeća osobnih usluga u RH, tiskanje materijala i brošura o socijalnom dijalogu, dvije konferencije (od kojih jedna međunarodna) na teme Socijalnog dijaloga u EU i RH, zaštite zdravlja frizera, Europskog frizerskog certifikata, provedba tri dvodnevne radionice (1) o komunikaciji i  lobiranju, 2) debati i rješavanju sukoba, te 3) zaštiti i sigurnosti na radu vezano za EU propise i frizerski sektor), provedba kampanje ‘Tko te šiša’ radi senzibiliziranja javnosti o položaju i problemima s kojim se susreću frizeri, te jedno studijsko putovanje.

Više informacija o strukturnim fondovima možete pronaći na web stranici:

www.strukturnifondovi.hr

Više o operativnom programu u sklopu kojega se provodi ovaj projekt možete pronaći na web stranicama OP Razvoj ljudskih potencijala:

http://www.strukturnifondovi.hr/op-razvoj-ljudskih-potencijala-2007-2013-38

Ako imate specifična ili dodatna pitanja u vezi ovoga projekta, slobodno se obratite Voditeljici projekta, gospođi Blagici Kramar:

Trg kralja Petra Krešimira IV/2 Zagreb
Telefon: 01/46 55 031
Fax: 01/4655111/116
E-mail: hsmp@zg.htnet.hr

Veselimo se provedbi ovog projekta i srdačno Vas pozdravljamo!